BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

Historie bpg

 • 1910

  Pieter de Vreugd is een bomschuitenbouwer. Daarmee is hij gespecialiseerd in het maken van houten vissersboten met een platte bodem. Hij verhuist naar Hillegom en besluit op een scheepswerf te gaan werken. Ze verkopen er ook hout. Al gauw komt de eigenaar te overlijden en besluit Pieter de scheepswerf over te nemen. N.V. Hillegomsche Houthandel is een feit.

 • 1918

  Het bedrijf groeit en hout gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Reden genoeg om de eerste verhuizing richting de haven van Hillegom in te zetten: hout via boten richting de houtloodsen.

 • 1934

  De groei zet door als in Zeeland Houthandel I. de Broekert & Co wordt overgenomen. Zoon Dick de Vreugd krijgt er de leiding.

 • 1983

  De Eerste Wassenaarse Houthandel in Wassenaar wordt overgenomen en behoudt haar oorspronkelijke naam.

 • 2010

  Het honderjarig jubileum leidt tot een officiële benoeming tot Hofleverancier. Vanaf nu mag een Koninklijk Wapen worden gevoerd.

 • 2015

  De kustlijn kan volledig worden beleverd. Want de Hillegomse Houtgroep opent een nieuwe vestiging in Den Helder: BPG Den Helder. Ze sluit aan bij de BPG-formule en speelt hiermee in op de dynamische en veranderlijke bouwmaterialenmarkt. BPG Den Helder kan haar klanten hierdoor hoogwaardige materialen tegen scherpe prijzen bieden. Ook het aanbod en de leverbetrouwbaarheid worden hiermee verder geprofessionaliseerd.

 • 2015

  BPG Den Helder Hout & Bouwmaterialen treedt toe tot de 4Plus Bouwmaterialen. Een inkoopcombinatie van handelaren in bouwmaterialen. Essentiële zaken, zoals productmanagement, inkoop en facturering worden vanaf nu centraal geregeld. Een belangrijke stap tot verdere professionalisering, waarbij Den Helder Hout & Bouwmaterialen nog beter aan de wensen van aannemers en afbouwbedrijven kan voldoen.

Bel mij