BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

tuinhout & Plaatmateriaal BPG Den Helder

In ons assortiment staat onder andere tuinhout centraal. Want de tuin is allang niet meer zomaar een tuin. Het is meer dan dat. Het is inmiddels een verlengstuk van ons huis geworden. Hierdoor is tuinhout een populair bouwmateriaal. Bovendien is het een materiaal dat speciaal gemaakt is om aan deze wensen te voldoen. Want tuinhout is duurzaam, het gaat lang mee en is onderhoudsvrij. Daarnaast is het veelzijdig en zeer prettig om mee te werken. In uw tuin met houten planken aan de slag gaan is dus eenvoudig en praktisch. Bovendien zijn de mogelijkheden oneindig. Met het oog op brandveiligheid is veel van ons tuinhout bovendien geïmpregneerd. 

Soorten tuinhout

Ons assortiment tuinhout  is divers en specifiek tegelijk. Ook al is ons tuinhout gecertificeerd en voldoet het hiermee aan alle eisen omtrent duurzaamheid. Over het algemeen maken wij bij tuinhout onderscheidt tussen naaldhout en hardhout. De naaldhoutsoorten uit ons assortiment komen vooral uit Midden-Europa. Ons hardhout nemen wij vooral af uit Indonesië, Afrika en Zuid-Amerika. Wat precies het verschil is tussen naaldhout en hardhout? Hardhout heeft een sterkere, hardere structuur en heeft daarom een langere levensduur. Het gaat hierdoor 25 jaar of langer mee, terwijl naaldhout een levensduur heeft van tussen de 10 to 15 jaar. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden. Omdat het soort hout dat voor u geschikt is, afhangt van de toepassing waarvoor u het hout wilt gebruiken.
Bel mij